23 Mayıs 2020 Cumartesi

Korece Oyun - 3

Yeniden merhaba güzel ülkemin güzel insanları~ Karantinada hayat nasıl gidiyor diye sormayacağım artık. Hepiniz duymaktan yoruldunuz çünkü. O yüzden bir şekilde geçip gidecek diye düşünüp bayramdan bahsedelim.

Bayramda da kimselerle görüşemeyeceğiz madem öyle evde oynayıp eğlenebileceğimiz bir oyun ararken son zamanlarda sürekli denk geldiğim ve Korelilerden öğrendiğim bir oyunu sizinle paylaşmak istiyorum.




Oyunun temel mantığı "karşındakini güldürmek" ve karşındaki seni güldürmeye çalıştığında "gülmemek". Yani kendini tutmak. Gülersen kaybedersin.




웃음을 참다 / 웃음을 참기 (gülüşünü tut)

표창 대결 (ninjastar savaşı)

게임 = 경기 (game / oyun)
Ninjastar (shuriken) ismini verdikleri oyunda hedef aldığınız birini gösterip ismini söyleyeceksiniz (onun dışında konuşmak yok).

O kişiye doğru ninja bıçağı fırlatıyor gibi yapacaksınız. Ninja bıçağı dediğim şey şu yıldız şeklinde olup uzaktan bile fırlatılan.





Hayali bıçağı fırlatır gibi yapıp size atıldığında da batmış gibi yapıp tepkiler vermeniz gerekiyor. Absürt hareketler yapmak serbest. Karşınızdakini güldürün yeter. 

Mesela bu videoda Super Junior ve Red Velvet üyeleri oynamışlar. Aşırı eğleniyorlar. Ne kadar çok kişiyle oynanırsa o kadar eğlenceli olacağı için en komik hali bu ekibin oynadığı sanırım.

Kısa bir video bile izleyerek anında anlaşılacak bir oyun. Bir göz atın derim. Aileyle oynarken iyice abartılı hareketler yapılabiliyor. Ve oyun daha çekişmeli gidiyor. Nedense arkadaşlarla oynarken daha ilk hamlede insan gülüyor. O yüzden eğlenceli olduğuna garanti veriyorum. Siz neden bir denemiyorsunuz?

  




Daha önce EXO'nun Merdiveni programında EXO üyeleri de oynamıştı. Ancak onun videosuna ulaşamadım. Sadece burada kısa bir an Suho ve Kai arasındaki partı eklemişler. Oyunun ne kadar saçmalayabileceğini göstermek için bakabilirsiniz.

İyi eğlenceler😍🙌


6 yorum:

  1. Ben Korece okuyamıyorum, bu kelimeler nasıl okunuyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar :) aşağıdaki linkten alfabeyi tanıyabilirsiniz. İkinci linkte de heceleri nasıl okuyacağımızı öğrenmiştik. Bir göz atarsanız yardımcı olacaktır :)

      https://korecevitamin.blogspot.com/p/korece-alfabeyi.html

      http://korecevitamin.blogspot.com/p/korece-okumay-ogrenelim.html

      Sil
    2. Sizler için pratik olması adına okunuşlarını ekledim :)

      Sil
  2. 웃음을 참다 /usı-mıl çamda/ 웃음을 참기 /usı-mıl çamgi/ = güşünü tutmak

    표창 대결 /pyo-çang degyol/ = ninjastar savaşı

    게임 /geym/ = 경기 /kyung-gi/ = oyun

    YanıtlaSil
  3. Bunu arkadaşlarımla yapmak istiyorum. Çok eğlenceli görünüyor. 😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle oynayın! Biz de arkadaş grubumuzla deneyeceğiz 😍😂

      Sil