7 Mayıs 2020 Perşembe

Yemeklerle Korece - 2

Madem Razaman ayındayız neden yemeklerden konuşup daha da acıkmıyoruz ki? Değil mi ama? 

Bugün ne pişireceğiz? 


Acı - tatlı soslu tavuk! (닭강정) /Dak-gang-cong/





 닭 /dak/ Tavuk  강정 /kangcong/ = susamlı ve soslu top

Başlamadan önce belirteyim tarifi "Granny in Korea" kod adıyla mutfakta da bir şeyler yapan arkadaşın şu linkteki chefgranny1 twitter hesabından aldım.  Burada yemek tarifi değil de malzemelerin Korecesini öğrendiğimiz için sadece onları yazacağım. Tarifi hanımefendinin paylaşımından bulabilirsiniz. Linke tıklamayı unutmayın!! (❁´◡`❁)

~~Malzemeler 재료 /çeryo/~~

Tavuk göğsü - 닭가슴살 /dak-kasım-sal/       Süt - 우유 /uyu/
Sıvıyağ- 기름  /ki-rım/                                Nişasta - 전분가루 /conbun-garu/
Tuz - 소금 /so-gım/ Zencefil - 생강 /seng-gang/
Karabiber - 후추 /huçu/ Sarımsak - 마늘 /manıl/
Soya sosu - 간장 /kancang/ Sirke - 식초 /şikço/
Kore salçası - 고추장 /goçu-cang/ Bal - 꿀 /ggul/
Susam yağı - 참기름  /çam-ki-rım/               Şeker - 설탕 /soltang/





*görseller bana ait değildir*

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder